Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Persoonsvorming en Bildung

Deze cursus gaat over persoonlijke vorming en toegepast leiderschap. Sinds enkele jaren klinkt een nieuwe melodie in het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven. Overal klinkt de roep om Bildung en dat is geen toeval.

Bildung is een belangrijk concept uit de filosofie en gaat over persoonsvorming. Persoonlijkheid is de belangrijkste voorspeller van je toekomst, zoals het succes van een loopbaan, het welslagen van relaties (persoonlijk en zakelijk), en vooral een goed en gelukkig leven. 
Bijna alle grote filosofen vanaf Socrates, Plato en Aristoteles tot en met Michel Foucault, Martha Nussbaum en Peter Sloterdijk hebben een boodschap over de vraag wie wij zijn en wat we moeten doen. Filosofie is naast kritisch nadenken, goed argumenteren en het verbinden van concepten met ervaringen ook en vooral praktische filosofie en als zodanig een zoektocht naar praktische wijsheid. In deze cursus staat het ontwikkelen van praktische wijsheid centraal en zal worden gedoceerd door Joep Dohmen en Sjoerd Slagter.

CURSUS
zondag 22 september 2019
Kreta
kosten : vanaf € 2.995

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 070 3061837

organisatoren

Evdaimonia vof

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Evdaimonia vof.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.