Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Mensen naar Mars? Een filosofische bezinning

Filosoof Robert Kragting kijkt vooruit en filosofeert over de toekomst. Bemande ruimtevaart is te belangrijk om alleen aan technici en ingenieurs over te laten.

Mensen naar Mars? Een filosofische bezinning
 
Deze cursus biedt een actuele filosofische bezinning over mens en bemande ruimtevaart. Waarom wil de mens naar Mars? Wat zijn de problemen die men zal tegenkomen, o.a. ethisch? Wat is het uiteindelijke doel? De ontwikkelingen gaan momenteel zo snel dat het goed is zich hierop te oriënteren om deze kritisch te kunnen volgen. Wat is reëel en wat is fantasie? Natuurlijk komen bij onze bezinning diverse filosofische disciplines ter sprake, o.a. wetenschapsleer, wijsgerige antropologie en sociale filosofie. Ook kijken we naar de geschiedenis van onze voorstellingen van Mars.
 
Spreker is de filosoof Robert Kragting. Hij verzorgt reeds vele jaren cursussen filosofie in Limburg. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers. Dit is zijn eerste cursus over ruimte-filosofie. 

CURSUS
dinsdag 13 november 2018 - dinsdag 18 december 2018
19:00 tot 21:00
Maastricht
kosten : € 120

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 043-3631331

organisatoren

Rubico - Filosofie en Cultuur

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Rubico - Filosofie en Cultuur.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.