Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Stil de tijd MATZER theater | v.a. sept tournee

Lummeltijd, sjoemeltijd, niksen en vervelen…en tegelijkertijd een meer geïnspireerde invulling van onze dagen; dat zou toch heerlijk zijn. Stil de tijd, van MATZER Theaterproducties is een -filosofisch- moment voor jezelf in deze drukke tijden..STIL DE TIJD

Voorstelling van MATZER Theaterproducties | tournee van september t/m december 2018

Lummeltijd, sjoemeltijd, niksen en vervelen…en tegelijkertijd een meer geïnspireerde invulling van onze dagen; dat zou toch heerlijk zijn.
STIL DE TIJD de voorstelling van MATZER Theaterproducties is een -filosofisch- moment voor jezelf in deze drukke tijden...

De tournee van STIL DE TIJD start op 13 september, met op 20 september de première in de Verkadefabriek te ’s-Hertogenbosch en duurt t/m december en te zien in verschillende theaters in Nederland.

Kairos
Een andere weg in te kunnen slaan en ons opgejaagde leven, met burnouts en ratraces achter ons laten. Kairos, god van het onbewaakte ogenblik, zou ons hiervoor maar wat graag bij de hand nemen. Ons laten genieten van momenten van bevlogenheid, aandacht, inzicht en schoonheid. Daar waar het echt om draait in het leven.

STIL DE TIJD is een muzikale voorstelling waarin een actrice tijdens het spelen voortdurend dat moment probeert te bereiken waarin ze loskomt van de tijd. Opgejaagd door de angst haar bestaansrecht kwijt te raken werkt ze zichzelf over de kop. Ze besluit een voorstelling te maken over Kairos. Of is het toch Kairos die de actrice gebruikt om zijn verhaal te delen…?

Stop.
Durf te stoppen
Niks te doen.
Niks.
Zo veel je kan. Zo vaak je kan. Zo vaak je durft.
Niks te doen.

En kijk dan naar wat er gebeurt.


Een paar jaar geleden werd theatermaker Madeleine Matzer op haar hielen gezeten door de tijd. Toen ze ‘Stil de tijd’ en ‘Kairos’ van Joke Hermsen las, realiseerde ze zich dat het hoog tijd was om wat Kairos-tijd toe te laten in haar leven. Iets wat ze nu iedereen toewenst.

Sterk team
STIL DE TIJD, werd geschreven door Peter De Graef en Jibbe Willems, die beiden hun licht laten schijnen op dit fenomeen. Colombina-winnares Nanette Edens speelt en gaat de dialoog aan met de live-muziek, gecomponeerd door Helge Slikker en uitgevoerd door Jet Stevens en Tessa Zoutendijk. In een decor van wereldvermaard designer Maarten Baas.
Een voorstelling die je laat inzien hoe relatief die dwingende wijzers van de klok eigenlijk zijn.

STIL DE TIJD is mede geïnspireerd op de succesvolle boeken Stil de tijd en Kairos van filosofe Joke J. Hermsen.

Meer info: www.matzer.org

EVENEMENT
donderdag 13 september 2018 - zondag 2 december 2018
Tournee, zie website

organisatoren

MATZER Theaterproducties en diverse theaters in Nederland

Meer informatie over dit evenement vindt u bij MATZER Theaterproducties en diverse theaters in Nederland.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.