Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Laurens ten Kate over 'Het spel van de wereld'

Het spel van de wereld - Nietzsches Zarathoestra en de toekomst van de vrijzinnigheid

Nietzsches beroemdste boek, Aldus sprak Zarathoestra, begint met een hymne. Daarin bezingt hij drie gestalten van de mens: de kameel, de leeuw en het kind. Alleen de mens als kind is volgens de auteur in staat om met zijn spel de wereld te scheppen, in te richten en leefbaar te maken. Maar hoe doet de mens dat dan? Moeten we allen weer terug naar onze kindertijd? Of moeten we Nietzsches hymne eerder lezen als een spannende visie op wat ‘wereld’ eigenlijk betekent – een vroege visie op globalisering?

In gesprek met Nietzsche en andere denkers die op hun manier in zijn spoor traden (Arendt, Nancy en Sloterdijk) zal Laurens ten Kate de stelling uitwerken dat Nietzsches doordenking van het kind dat we zijn nieuw licht werpt op de vrijzinnigheid in de 21ste eeuw.

Met muziek van Sara Crombach, piano
 

SYMPOSIUM
zondag 5 februari 2017 - zondag 5 februari 2017
Amsterdam
kosten : € 7,50

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 020-6764410

organisatoren

VG Amsterdam

Meer informatie over dit evenement vindt u bij VG Amsterdam.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.