Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Café De Nieuwe Liefde

Ontspannen interviewprogramma. Daphne Bunskoek in gesprek met drie gasten over actualiteit, kunst en cultuur. Afgewisseld met een column en livemuziek.

Ontspannen interviewprogramma. Daphne Bunskoek in gesprek met drie gasten over actualiteit, kunst en cultuur. Afgewisseld met een column en livemuziek. De bar is open vanaf 17:30 uur en aansluitend kun je blijven eten, chef Marc bereidt een biologisch en seizoensgebonden menu voor €15 inclusief het eerste drankje. Bekijk het menu.

gasten:
Moving People is een guerrilla street art project waarbij duizenden miniatuurvluchtelingen in de straten van Amsterdam en Den Haag zullen verschijnen. Met dit project wil Power of Art House vluchtelingen een gezicht geven en een platform bieden voor hun verhalen. Saskia Stolz is oprichter van Power of Art House: een creatief collectief dat artistieke interventies pleegt om verloren politieke en sociaal-maatschappelijke thema’s onder de aandacht te brengen met als doel maatschappelijke betrokkenheid en solidariteit in de samenleving te vergroten. Power of Art House gebruikt kunst als maatschappelijk wapen waarmee onverschilligheid kan worden bestreden.
Saskia Stolz en het Moving People project.

Op 2, 3 en 4 oktober is in EYE Amsterdam het tiende Buddhist Film Festival Europa met kwaliteitsfilms die raakvlakken hebben met spiritualiteit en boeddhistische inzichten. Te gast zijn angel Kyodo Williams en professor James R. Doty en het thema van het jubilerende festival is compassie. We praten met festivaldirecteur Babeth M. VanLoo, kunstenaar, filmmaker en oprichter van de BOS, de eerste en enige Boeddhistische omroep in de westerse wereld. Ze werd in 2013 onderscheiden met de internationale Outstanding Woman in Buddhism Award, voor haar inzet voor vrede, diversiteit en de erkenning van Boeddhistische vrouwen en meisjes.
De Dalai Lama en Babeth M. van Loo.

De column wordt live geschreven door Nirav Christophe, schrijver voor theater en radio, wiens hoorspelen al in 12 landen zijn uitgezonden. Ook werkt hij als lector Performatieve Maakprocessen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Nirav Christophe

muziek
Aan de vooravond van haar tournee met de voorstelling Elvis never left the building met Annet Malherbe is Frédérique Spigt weer terug in Café De Nieuwe Liefde.
 

EVENEMENT
vrijdag 18 september 2015 - maandag 30 november -1
Amsterdam
kosten : € 5

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 020 589 1680

organisatoren

De Nieuwe Liefde

Meer informatie over dit evenement vindt u bij De Nieuwe Liefde.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.