Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Nexus-lezing ' History Lessons' door Simon Schama

Op zaterdag 22 november houdt historicus en meesterverteller Simon Schama de Nexus-lezing ‘History Lessons’, in de aula van Tilburg University. In zijn lezing buigt hij zich over de vraag wat we kunnen leren van de geschiedenis.

‘Een feest om te lezen’, zo omschreef NRC Handelsblad het eerste deel van Simon Schama’s monumentale De geschiedenis van de Joden. Geen wonder: de Britse historicus combineert een rijke en vloeiende stijl met een diep inzicht in de geschiedenis van een heel volk én zijn individuele leden. Diezelfde vloeiende stijl bracht Schama tot leven in zijn enthousiast ontvangen BBC-series, waaronder The Power of Art en Landscape and Memory.

Op zaterdag 22 november kunt u Simon Schama’s Britse humor en meeslepende vertelstijl zelf ervaren tijdens de Nexus-lezing 2014, met als titel ‘History Lessons', in de aula van Tilburg University. In zijn lezing buigt hij zich over de vraag wat we kunnen leren van de geschiedenis. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

SYMPOSIUM
zaterdag 22 november 2014 - zaterdag 22 november 2014
14:30 tot 17:00
aula Tilburg University
kosten : €25

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 013-4663450

organisatoren

Nexus Instituut

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Nexus Instituut.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.