Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

De Eerste “massa“ Wereldoorlog

Lezing van Prof. dr. L. De Vos, em. hoogleraar. Belgisch Buitenlands Beleid KU Leuven en Krijgsgeschiedenis Koninklijke Militaire School, over de Eerste Wereldoorlog.

De Vos start deze lezing met een korte analyse van de oorzaken van de Eerste Wereldoorlog. Hierna gaat hij dieper in op de oorlog zelf: het Schlieffen-Moltke plan, de soorten legers en de essentie van de IJzerslag en de onderwaterzetting. Vervolgens bespreekt hij hét fundamentele probleem van de Eerste Wereldoorlog: de doorbraak, waarbij de situatie bij Ieper, Verdun en de Somme aan de orde komen. Hij eindigt met het inzetten van een nieuw wapen, de tank, de aankomst van de Amerikanen en het breken van de moraal van de Duitsers. Tot slot komt het verdrag van Versailles aan bod en wordt de eindbalans opgemaakt.

Locatie: Aula Minderbroedersberg 4-6, te Maastricht

SYMPOSIUM
donderdag 27 november 2014 - donderdag 27 november 2014
Maastricht
kosten : €

organisatoren

Studium Generale Maastricht

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Studium Generale Maastricht.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.