Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Resign?! Design!

Lezing van van filosoof Henk Oosterling, universitair hoofddocent Erasmus Universiteit Rotterdam, over design als ‘ecosofisch’ paradigma

Wat is de morele betekenis van het ontwerp? In deze lezing zal Henk Oosterling een inzicht geven in de rol die design in onze huidige beeldcultuur speelt en wat precies de rol van designers zou kunnen zijn in een mediasamenleving.

Design is niet zomaar een discipline, het is het ‘format’ waarbinnen ieders leven zich heden ten dage voltrekt. In zijn pleidooi voor en drievoudige duurzaamheid – fysiek, sociaal en mentaal – en zijn uiteenzetting van de existentiële grondslag van design – Dasein is design – keert Oosterling zich tegen de cynische onverschilligheid – resignatie – en geeft hij met begrippen als media-wijsheid en eco-wijsheid aan wat deze ‘ecosofische’ inzichten voor consequenties hebben voor het huidige onderwijs.

Locatie: Aula Minderbroedersberg 4-6, te Maastricht

SYMPOSIUM
donderdag 13 november 2014 - donderdag 13 november 2014
Maastricht
kosten : €

organisatoren

Studium Generale Maastricht, Architectuurcentrum TOPOS

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Studium Generale Maastricht, Architectuurcentrum TOPOS .

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.