Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Lezing 'Oorlog en Terpentijn'

De Belgische denker en schrijver Stefan Hertmans geeft een lezing over zijn zojuist verschenen boek, waarin de memoires van zijn grootvader aan de Tweede Wereldoorlog tot roman zijn verwerkt.

Vlak voor zijn dood gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Toen hij na jaren de schriften opende, vond hij onvermoede geheimen. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door armoedige kinderjaren in Gent, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde. 

Aan de hand van zijn boek Oorlog en Terpentijn, waarin Hertmans zijn aangrijpende zoektocht beschrijft naar een leven dat samenviel met de tragiek van een eeuw, vertelt hij vanavond het persoonlijke verhaal achter de Eerste Wereldoorlog.

Oorlog en Terpentijn werd bekroond met de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap 2014 en de prijs van de lezersjury Gouden Boekenuil 2014.

Locatie: Aula Minderbroedersberg 4-6, Maastricht

SYMPOSIUM
donderdag 20 november 2014 - donderdag 20 november 2014
Maastricht

organisatoren

Studium Generale

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Studium Generale.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.