Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Filosoferen met volwassenen

Het Filosofisch café Haarlem biedt u ook dit seizoen de gelegenheid om u te bezinnen op onderwerpen die spelen in de samenleving. Marco Kunst filosofeert met volwassenen over levensvragen naar aanleiding van het jeugdboek 'Gewist'.

Een goed toekomstverhaal zegt meer over het hier en nu dan over de toekomst. De schrijver vraagt zich af hoe de wereld zou zijn als ideeën en ontwikkelingen die we nú belangrijk vinden op de spits worden gedreven. Dit is een filosofische werkwijze. In Gewist, de (anti)utopische toekomstroman van Marco Kunst, komen – als deel van een spannend verhaal - een aantal filosofische vragen aan de orde: wat is de waarde van ons streven naar steeds meer welvaart, luxe en veiligheid; wat is zelfbewustzijn; wat is de waarde van kennis van de geschiedenis; hoe moeten ratio, gevoel en intuïtie zich tot elkaar verhouden; wat is de waarde van cultuur zonder natuur…
Vrij Nederland schreef over Gewist: ’… veel meer dan een spannende avonturenroman. Het is ook een beginnerscursus in de filosofie, een initiatie in wat van wezenlijk belang is…’.

Marco Kunst is filosoof en schrijver van o.a. (bekroonde en vertaalde) jeugdboeken. Zijn bekendste titels zijn Gewist en Isa’s droom. Met zijn roman Gewist won hij het Charlotte Köhler Stipendium in 2007.

Remonstrantse kerk, Oranjekade 1

SYMPOSIUM
woensdag 12 november 2014 - woensdag 12 november 2014
19:45
Haarlem
kosten : € 5,-, studenten 3,-

organisatoren

Filosofisch Café Haarlem

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.