Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Filosoferen met kinderen

Het Filosofisch café Haarlem biedt u ook dit seizoen de gelegenheid om u te bezinnen op onderwerpen die spelen in de samenleving. Marco Kunst filosofeert met jongeren over levensvragen naar aanleiding van het jeugdboek 'Gewist'.

In de verre toekomst is iedereen altijd gelukkig: daar zorgt de Centrale Computer voor. Niemand komt nog buiten de Stad, iedereen heeft alles wat hij wil. Een perfecte wereld. Op een dag wordt Sig, de hoofdpersoon van het verhaal, per ongeluk de Stad uit gegooid. Hij komt op de vuilnisbelt terecht, in een wereld die hem volstrekt onbekend is. Hij kan niet zomaar terug naar huis: rond de Stad staan hoge muren. Om in contact te komen met de Centrale Computer onderneemt hij een reis. Hij leert leven in Buitenwereld en langzaam verandert zijn kijk op zijn vroegere wereld… Is het geluk in de Stad wel zo perfect? 

Marco Kunst is filosoof en schrijver van o.a. (bekroonde en vertaalde) jeugdboeken. Zijn bekendste titels zijn Gewist en Isa’s droom. Met zijn roman Gewist won hij het Charlotte Köhler Stipendium in 2007.

Remonstrantse kerk, Oranjekade 1

SYMPOSIUM
woensdag 12 november 2014 - woensdag 12 november 2014
16:00 tot 17:30
Haarlem
kosten : € 5,-, studenten 3,-

organisatoren

Filosofisch Café Haarlem

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.