Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Niemand de baas – Masterclass Filosofie

In 2021 organiseert Filosofie.nl een reeks online masterclasses met als thema “Niemand de baas”. Als iets kenmerkend is voor deze tijd dan is het niet het teveel aan nepnieuws en nonsens, maar het grote gebrek aan autoriteit. In deze reeks masterclasses gaat Coen Simon tijdens een livestream in gesprek met bazen en bovenbazen, denkers en wetenschappers, experts en influencers over hoe we uit deze autoriteitscrisis raken. In een compact online programma legt hij zijn gasten iedere aflevering de uitdagende paradoxen van onze tijd voor. En ook u kunt de baas uitdagen met lastige vragen. Boek nu uw ticket voor de eerstkomende masterclasses onderaan deze pagina.

NOTE: U ontvangt een orderbevestiging van deelname aan de masterclass in uw mail. Enkele dagen voor het event ontvangt u per mail een link voor deelname. Problemen met bestellen? Neem contact op met onze klantenservice op werkdagen van 9:00 – 17:00 op +31 (0)24-2027830.

 

Masterclass #1 14 April 2021: Paul Verhaeghe – Tussen macht en autoriteit
Tijd: 20:00 – 21:15  Prijs: €15,- (Abonnees €12,50)
In deze eerste Masterclass gaat Coen Simon met Paul Verhaeghe in gesprek over de nieuwe vormen van autoriteit. Verhaeghe is klinisch psycholoog, hoogleraar aan de universiteit van Gent en auteur van de gezaghebbende bestseller Autoriteit. Hij onderzoekt de vitaliteit van gezag in opvoeding, religie, wetenschap en politiek. En constateert een kantelpunt.‘We staan voor de keuze tussen macht of nieuwe vormen van autoriteit.’
Masterclass #2 28 April 2021: Ineke Sluiter – Tussen meten en weten
Tijd: 20:00 – 21:15  Prijs: €15,- (Abonnees €12,50)
In deze tweede online masterclass gaat Coen Simon met Ineke Sluiter in gesprek over het vertrouwen in de wetenschap, complotdenken en over de vraag hoeveel invloed wetenschap mag hebben op het alledaagse. Sluiter is hoogleraar Griekse literatuur en letterkunde in Leiden en bovendien als president van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW) de baas van onze wetenschap. ‘Met vijftig procent honderd procent van de besluiten nemen is een overschatting van de wetenschap.’ Wat mogen we verwachten van de wetenschap?
Masterclass #3 12 mei 2021: Gerard Spong – Tussen macht en recht
Tijd: 20:00 – 21:15  Prijs: €15,- (Abonnees €12,50)
In deze derde online masterclass gaat Coen Simon in gesprek met meester in de rechten Gerard Spong, over het vertrouwen in de rechtstaat in tijden van nood breekt wet. De bekende strafadvocaat is niet alleen talloze malen door beroepsgenoten verkozen tot beste strafpleiter, hij roert zich ook regelmatig in het publieke debat over de grenzen van het recht. ‘De integriteit van het rechtsbedrijf dient de geloofwaardigheid en het gezag van de minister.’

Dit zijn de eerste drie online masterclasses uit de reeks: Niemand de baas | Masterclasses op Filosofie.nl. De individuele masterclasses zijn los van elkaar te volgen.
Meer namen en thema’s worden in de loop van het jaar bekend gemaakt.

Last-minute tickets bestellen voor de 1e masterclass met Paul Verhaeghe als gast? Tickets zijn op woensdag 14 april tot 16:00 uur uitsluitend telefonisch te bestellen bij de klantenservice via +31 (0)24-2027830.

Direct bestellen


12,50 Aantal:
15,00 Aantal:
12,50 Aantal:
15,00 Aantal: