Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Nele Goutier

Journalist en antropoloog

Nele Goutier is gefascineerd door mensen en alles wat hen beweegt. In onze omgang met ‘de Ander’ worden we uitgedaagd om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken – net zoals filosofie dat doet. Vanuit haar achtergrond als cultureel antropoloog neemt Goutier het menselijke verhaal als vertrekpunt voor filosofische vraagstukken.

Goutier is ervan overtuigd dat filosofie geen elitaire bezigheid is, maar verweven met het leven van alledag – van iedereen.  Met steeds meer keuzemogelijkheden en zonder een dominante religie of overtuiging, is het meer dan ooit aan onszelf om invulling en betekenis te geven aan het leven.

LifeLab – de start-up van Filosofie Magazine waarvan Goutier voortrekker is - draait om de vele verschillende manieren waarop mensen dat doen: herkenbare dilemma’s, uitdagingen en keuzes, maar ook de minder gebruikelijke paden die mensen bewandelen; keuzes waar u wellicht nog nooit van gehoord heeft of die op het eerste gezicht extreem lijken. Van wonen in gated communities tot polyamorie: het zijn keuzes die Goutier aan het denken zetten. Haar gedachten deelt ze in artikelen, video’s en podcasts.

Nele Goutier studeerde Culturele Antropologie & Ontwikkelingsstudies, Politicologie en Internationale Journalistiek aan universiteiten in Nederland, Frankrijk, Denemarken en Indonesië. In Cuba volgde ze een opleiding Documentaire Productie. Goutier is onder meer geïnteresseerd in mondialisering, identiteit, culturele diversiteit, taboes, maatschappelijke en politieke actualiteiten en medialogica.
 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.