Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

donderdag 27 november 2014

Markus Gabriel: ‘De wereld bestaat niet’

Jeroen Hopster

Hij verkondigt dat de wereld niet bestaat en steeds meer mensen geloven hem. In 2013 publiceerde filosoof Markus Gabriel Warum es die Welt nicht gibt. Een jaar later is zijn boek in acht talen vertaald, nu ook in het Nederlands. Wat bedoelt Gabriel met die raadselachtige titel? 

De wereld mag dan niet bestaan, maar daar is de woonkamer van Markus Gabriel niet minder fraai door geworden. Met uitzicht op de witte gevels van een statige Jugendstilwijk in Bonn, licht de jonge hoogleraar de these toe waarover hij een filosofische bestseller schreef: de wereld bestaat niet.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden