Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Maaike Merckens-Bekkers

filosoof, publicist

Maaike Merckens Bekkers is oprichter van WonderWhy een organisatie die het filosoferen in de volle breedte wil ontwikkelen en stimuleren. De grootste focus ligt bij het filosoferen met kinderen en jongeren.

Ze gaat op een Socratische manier met mensen in gesprek op zoek naar vragen en verwondering. Ze legt de grote filosofische vragen voor aan kinderen. Vragen die nog steeds niet definitief beantwoord zijn en die dat misschien ook wel nooit zullen worden. Ze laat ze er eerst zelf over nadenken, voordat de kinderen kennis maken met de achterliggende theorieën. Kinderen motiveren om goed na te denken, een eigen mening te ontwikkelen en te durven betwijfelen, is wat haar drijft.
Naast het filosoferen met kinderen en jongeren op allerlei scholen schrijft ze lesboeken, ontwikkelt ze educatieve methodes en is ze in te huren als spreker.
Ze geeft trainingen aan docenten in het primair en voortgezet onderwijs. Begeleidt en coacht studenten en docenten bij het filosoferen en geeft filosofieworkshops voor overheid en bedrijfsleven. Ze denkt graag mee over de ontwikkeling van het onderwijs.
Ethiek, bedrijfsethiek, sociale rechtvaardigheid, feminisme en existentialisme zijn haar favoriete onderwerpen.
 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.