Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Louis Hoeks

Hoofdredacteur Filosofie Magazine

Hoofdredacteur zijn van Filosofie Magazine is voor mij een terugkeer naar mijn wortels. Ik studeerde in 1995 af op een scriptie over de vraag of het denken van Martin Heidegger een totalitair karakter heeft (het korte antwoord is: ja). Daarna werkte ik een kwart eeuw in de journalistiek, waarvan de laatste tien jaar bij Het Financieele Dagblad. Ik volgde er onder meer de Haagse politiek als verslaggever aan het Binnenhof. Eerder was ik onder meer hoofdredacteur van Sprout, een magazine voor ondernemers.

Filosofie is relevanter dan ooit. Deze tijd vol verscherpte tegenstellingen en vluchtige meningen vraagt om doordachte standpunten en een serieus gesprek. Dat biedt de filosofie, al 2500 jaar lang. Met Filosofie Magazine wil ik deze schatkamer vol inzichten en prikkelende ideeën ontsluiten voor een breed publiek.   

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.