Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
04-12-2015

Lezersaanbiedingen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.


5 X BOEK
DE ZEVENDE FUNCTIE VAN TAAL

Er is een moord gepleegd op de filosoof Roland Barthes. De moordenaars hebben hem een manuscript afhandig gemaakt waarin de zevende functie van taal staat beschreven. Wie deze functie beheerst, kan iedereen overtuigen van zijn gelijk. Een machtig wapen dus. Tijdens de zoektocht naar dit document komen allerlei Franse filosofen aan het woord, zoals Sartre en Foucault. Op speelse wijze worden hun ideeën in het verhaal geïntegreerd.
Benieuwd naar dit boek? Stuur dan voor 25 juli een e-mail naar filomag@veenmedia.nl o.v.v. ‘Taal’. Winnaars ontvangen uiterlijk 27 juli bericht.WANDELING MET JOHAN VAN DE GRONDEN DOOR DE NATUUR
Omdat zoveel mensen in onze enquête aangeven dat de natuur ze doet verwonderen, organiseren wij deze zomer een wandeling door de natuur samen met filosoof en directeur van het Wereld Natuur Fonds  Johan van de Gronden. De wandeling vindt plaats op landgoed Steverden in Gelderland. Van de Gronden toont de schoonheid van de Veluwe, van de grote gele kwikstaart en de ijsvogel tot de meer dan 300 verschillende plantensoorten. Bent u geïnteresseerd? Kijk op filosofie.nl  voor meer informatie en om u aan te melden. 
 

3X LUISTERBOEK
LIEFDE EN VERLANGEN IN DE WERELDFILOSOFIE

Welke rol vervullen boeken als de Kama Sutra en Vijftig tinten grijs? Hoe beleven we erotiek en seks in onze postmoderne tijd? Deze en andere vragen staan centraal in het luisterboek Liefde en verlangen in de wereldfilosofie. Verdeeld over tien hoorcolleges behandelt telkens een nieuwe filosoof een ander perspectief op de liefde.
Benieuwd naar dit boek? Stuur dan voor 25 juli een e-mail naar filomag@veenmedia.nl o.v.v. ‘Luisterboek’. Winnaars ontvangen uiterlijk 27 juli bericht.
Wilt u toegang tot alle artikelen van filosofie.nl? Word dan lid.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.