Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service | Ledenpagina

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
Filosofie.nl is voor iedereen die een betrokken en zinvol leven wil leiden. We zien het als onze missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de rijke traditie van de filosofie – via filosofie.nl, Filosofie Magazine en met onze evenementen. Dat alles kan alleen maar door de steun van onze leden. Daarom doen we graag iets terug. Op deze pagina vindt u allerlei bijzondere aanbiedingen Door kunt u deelnemen aan de acties. Nog geen lid?
Bekijk hier uw mogelijkheden.
Uw persoonlijke pagina
Win

5x boek

De kunst van het denken
Win

5x boek

De kunst van het denken

‘Niets is gelijker verdeeld dan het gezond verstand – iedereen vindt dat hij er genoeg van heeft’, zei Descartes. Maar denken is geen eenvoudige bezigheid. In De kunst van het denken gaat hoogleraar letterkunde Alan Jacobs de strijd aan met de tijdgeest. Het langzame proces van nadenken strookt namelijk niet met de razendsnelle toestroom van informatie in ons tijdperk van sociale media en nieuws-overvloed.

Denken is problematisch. Het kan ons dwingen buiten vertrouwde, comfortabele paden te treden en dat kan complicaties opleveren. Denken gaat bovendien langzaam, en dat is een probleem als wij door de manier waarop we informatie binnenkrijgen - meestal online - terechtkomen in een draaikolk van sociale media, gebekvecht en bubbels van eigen gelijk. Toch komen veel van de felste discussies over de politieke, sociale of religieuze kwesties die ons verdelen, niet voort uit het gegeven dat wij nu eenmaal onherroepelijk verdeeld zijn. Zij zijn het gevolg van het feit dat wij niet nadenken.

In dit virtuoze en buitengewoon vermakelijke boek analyseert Alan Jacobs de verschillende krachten die ons verhinderen te denken - krachten die alleen maar zijn toegenomen in dit tijdperk van 'alternatieve feiten', nepnieuws en informatie-overload. Al doende haalt Jacobs allerlei mythen onderuit. We kunnen misschien niet zo goed denken als we graag willen geloven, maar we kunnen ons geestelijk leven wel degelijk beschermen tegen de hindernissen van het moderne leven. En als we gezamenlijk kunnen leren denken, kunnen we misschien ook leren samen te leven.

Wij mogen vijf exemplaren van De kunst van het denken verloten. Kans maken op een exemplaar? Stuur dan een mail met uw adresgegevens naar filomag@veenmedia.nl o.v.v. "De kunst van het denken". De winnaars ontvangen uiterlijk 27 juni antwoord.

Bestellen


 

Win

5x boek

Onszelf voorbij
Win

5x boek

Onszelf voorbij

Hoe meer we geconfronteerd worden met grote problemen, hoe meer we naar binnen keren. We zoeken onze toevlucht in dingen die we wél onder controle kunnen houden, zoals mindfulness of een eigen moestuintje. Filosofen Lisa Doeland, Naomi Jacobs en Elize de Mul betogen in Onszelf voorbij dat we onszelf voorbij moeten gaan. De andere kant op kijken is geen oplossing. 

Wij mogen vijf exemplaren van dit boek verloten onder onze leden. Stuur een mail naar filomag@veenmedia.nl o.v.v. "Onszelf voorbij" om kans te maken. Vergeet daarin geen melding te maken van uw naam, adresgegevens en het laatste object dat u in de vuilnisbak gooide. De winnaars krijgen uiterlijk 25 juni antwoord.

Bestellen
Win

5x boek

Een kleine filosofie van verval
Win

5x boek

Een kleine filosofie van verval

In Een kleine filosofie van verval neemt de Roemeens-Franse filosoof Emil Cioran zijn lezers mee langs grote thema’s. Vrijheid, identiteit, religie en nog veel meer onderwerpen passeren de revue. In zijn kenmerkende aforistische stijl bestrijdt Cioran tal van dogma’s en vanzelfsprekendheden. Cioran is een zwartkijker pur sang. 'Zonder het idee van de zelfmoord zou ik mezelf van kant gemaakt hebben', zegt hij. Het leven begrijpt hij als een groot ongemak.

Wij mogen vijf exemplaren van dit boek verloten onder onze leden. Kans maken? Stuur een mail naar filomag@veenmedia.nl met uw naam, adresgegevens en donkerste gedachte o.v.v. "Een kleine filosofie van verval". De winnaars krijgen uiterlijk 25 juni antwoord.

Bestellen

Speciaal voor leden

Vernieuw uw lidmaatschap

en ontvang een cadeau
Vanaf € 4,99 per maand krijgt u toegang tot het beste over filosofie, voor u geselecteerd en bijeengebracht. Op filosofie.nl leest u alle lange artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en (video)dossiers. En dat is nog niet alles. Als lid ontvangt u exclusieve kortingen op evenementen zoals Thinking Planet en Waanzin, bijzondere aanbiedingen op filosofische boeken en is er elke maand een geweldige win-actie om aan deel te nemen.
Bent u al lid? Log in op uw persoonlijke pagina om deel te nemen aan de acties
Word lid
Ledenkorting

Reis: Confucianisme, shinto en zen in Japan 2018

21 november t/m 2 december 2018
Ledenkorting

Reis: Confucianisme, shinto en zen in Japan 2018

21 november t/m 2 december 2018

Van 21 november t/m 2 december 2018 organiseert Filosofie Magazine een 12-daagse fi losofi ereis naar Japan. Maak kennis met oosterse wijsheid op locatie in Nara, Kyoto, Eiheiji en Tokyo.

Meer informatie

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.