Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 6/2019

Koester je heimwee

Pieter Hoexum
schrijver

Is nostalgie gevaarlijk? Wel als je het probeert te verhelpen. Pieter Hoexum adviseert: doe altijd alsof je thuis bent, waar op aarde je ook beland bent.

Beeld: Maus Bullhorst

Op dinsdagavonden bezoek ik geregeld de begraafplaats van het Noord-Hollandse Kwadijk. Mijn dochters hebben daar vlakbij paardrijles. Ik breng ze er meestal naartoe, help een beetje met het opzadelen van de paarden en maak na een kopje koffie in de kantine vaak een ommetje naar de begraafplaats. Die heeft een piepend zwaar hek en knerpend grind. Het mooiste is dat de begraafplaats ligt op een soort verhoging, een terp, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omringende weilanden en een meanderend watertje.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden