Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 3/2020

‘Jij belicht de duistere kant van het meisje’

Nadia de Vries en Daan Roovers

In Waarom ik van Simone de Beauvoir houd richten zestien schrijvers zich tot Simone de Beauvoir. Wat leerden ze van haar over het denken en over zichzelf? ‘Er is geen onbetwiste autoriteit. Het is aan ons.’ Een voorpublicatie.

Meisjesheid

Lieve Simone,
Ik was vijftien toen ik voor de eerste keer Parijs bezocht. Ik had nog niet veel van de wereld gezien, had mijn hele jeugd binnenshuis doorgebracht (ik was ziek, lang verhaal), en naïef als ik was dacht ik dat Parijs het absolute hoogtepunt van Europese verfijning zou zijn. Ik beeldde me catwalkmodellen in met lakleren tassen, straatschilders met hoeden, en croissants, croissants die ik later zelf met het juiste accent bij een boulangerie zou bestellen. Het was de heetste week van het vakantieseizoen.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden