Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

dinsdag 3 mei 2016

Jannah Loontjens: ‘Loslaten is voor mij een noodzakelijke levensstrategie’

Roeliene Bos

‘Het zit niet in mijn aard om nostalgisch te zijn’, zegt Jannah Loontjens. Ze schreef dan wel het boek Roaring nineties waarin zij terugblikt op haar jeugd, blijven hangen in het verleden is ze niet. ‘Loslaten is voor mij zelfs een noodzakelijke levensstrategie.’ Sommigen omschreven haar boek Roaring nineties als een nostalgisch boek, maar Loontjens ziet dit zelf toch anders. ‘Ik blik wel terug, maar ik wil niet terug naar die tijd. Op de tweede pagina schrijf ik zelfs dat ik me thuis voel in het loslaten.’  “Verhuizen paste bij het nomadische bestaan dat ik gewend was. Alleen al tijdens

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden