Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

vrijdag 27 maart 2015

Hoe ver gaan we voor geld?

Anna Witte, Leon Heuts

Hoe ver gaan we voor geld? Bevordert de markt gelijkheid? Amber is de tweede persoon die filmmaker Anna Witte portretteerde in een serie over ongelijkheid. Het project laat zien dat over ongelijkheid niet alleen een abstracte discussie gevoerd wordt, maar concreet aanwezig is – op straat, om je heen. Redacteur Leon Heuts schreef er een kort verhaal bij over Michael Sandel en Karl Marx

 

Sex sells, en waar gekocht wordt, is een markt van vraag en aanbod. Volgens een klassieke liberale opvatting bevordert een markt de gelijkheid. Immers: het gaat op een markt niet om je afkomst of je sekse, maar alleen om het waar dat je biedt, de behoefte aan dat waar, en de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Op de markt zijn wij allemaal individuen, atomen zonder eigenschappen. We zijn elkaars concurrenten, en daarin allemaal gelijk.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden