Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 5/2018

Het Moment…dat filosofie helpt in het rouwproces

Carolien van Welij
Filosoof, neerlandicus

Fotografie: Merlijn Doomernik Marleen Moors (38) is filosoof en geestelijk verzorger. Ik kwam terug van een feestje en dacht: dit leven wil ik niet meer. Dit ben ik niet. Ik was vijftien en ik had een gewoon puberleven; ik was vooral bezig met school, kleding en jongens. Maar vanbinnen was het donker, melancholiek. Ik wilde mezelf leren kennen en ben gaan lezen. Belijdenissen van Augustinus was een van die boeken. Mijn vader was aan longkanker overleden toen ik twaalf was. Ik wilde zijn dood begrijpen. Ik voelde me schuldig. Altijd. Er moest een reden zijn voor zijn dood, en als

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden