Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Wijsgerig Perspectief nr. 4/2019

Herstelwerk

Marcello Aspria

In deze rubriek vertelt een filosoof wat hij of zij het belangrijkste filosofische probleem van dit moment vindt en geeft daarna het stokje door.

Mensen die vertrekken zijn vaak in het nieuws. Ze verlaten huis en haard op zoek naar werk, een beter leven, of op de vlucht voor oorlog of armoede. Vertrekken is vaak een serieuze zaak, en soms ook een vorm van leedvermaak: denk aan tv-programma’s zoals Ik Vertrek. Maar degenen die achterblijven, die blijven zitten waar ze zitten, daarover hoor je niet zo veel. Ze zijn er gewoon, en daarmee is alles dan gezegd.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden