Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Gwendolyn Bolderink

Assistent van de Denker des Vaderlands

Filosofie helpt ons helder na te denken, vastgeroeste denkpatronen te doorbreken en geeft handvatten om grip te krijgen op het politieke, sociale en persoonlijke leven. Deze kracht van filosofie moeten we niet opsluiten in een ivoren, academische toren, maar juist op het leven van alledag betrekken. 

Gwendolyn Bolderink is redacteur bij Filosofie Magazine. Ze houdt zich bezig met existentiële thema's die ons allemaal aangaan: kwetsbaarheid, geluk, verdriet en de liefde (en vooral de combinatie van die laatste twee). Ze pleit voor het omarmen van negatieve emoties, zonder die om te willen zetten in positiviteit en ze verzet zich tegen de druk om onszelf continu te verbeteren. Ze bekijkt deze thema's meestal met een fenomenologische blik. E-mail: gwendolyn@filosofie.nl.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.