Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 10/2018

Gesprekken kunnen de wereld veranderen

Evanne Nowak

Evenementredacteur en gespreksleider Evanne Nowak bespreekt Over dialoog van David Bohm. Ze probeert de theorie ook meteen toe te passen. Dat blijkt moeilijk, maar waardevol.

Het is slecht gesteld met de kwaliteit van de gedachten die we dagelijks denken en de gesprekken die we voeren – in de politiek, in het bedrijfsleven of gewoon aan de keukentafel. Dat stelde de Amerikaanse natuurkundige en filosoof David Bohm (1917-1992) al aan het begin van de jaren negentig, in een wereld die nog verstoken was van de ruis van de sociale media, toen onze aandachtsspanne waarschijnlijk een stuk langer was dan vandaag de dag.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden