Ontketen iets nieuws

Nog nooit is de wereld zo snel geïnnoveerd. Dagelijks verschijnen nieuwe apps, biotechnologieën, cultuuranalyses en datasets, die ons een andere mens leren kennen. Tijdens Ontketen iets nieuws vieren we de mens als creërend wezen: wij maken de wereld om ons heen en tegelijkertijd ontstaan we zelf opnieuw.

Onze geboortelijkheid kenmerkt de mens: we worden als baby op de wereld geboren, maar pas later maken we eenzelfde geboorte mee in de cultuur, de politiek of het spirituele domein. Dit betekent dat de ontwikkeling van de mens en de ontwikkeling van onze omgeving samengaan. Worden we steeds rijker aan ervaringen nu de wereld om ons heen zo snel verandert? Stelt de toename van kennis ons in staat tot een dieper inzicht in mens en wereld? Minstens zo belangrijk is dat we met elke creatieve gedachte tegelijkertijd iets nieuws ontketenen – elke nieuwe ontwikkeling staat aan het begin van een onvoorspelbare keten van gebeurtenissen. Maar wat betekent dat nu ook computers of databases ontwikkelingen in gang kunnen zetten?


SYMPOSIUM
Ontketen iets nieuws
21 januari 2017
13.00 – 17.00 (12:30 uur inloop)
Zuiderkerk, Amsterdam
 
Filosofie Magazine en Stichting Rozenkruis nodigen u uit voor een middag vol lezingen, interviews, muziek en theater. Zijn we onszelf opnieuw aan het uitvinden?

 

Programma

 

Programmeringspartner