Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

vrijdag 1 juni 2018

Filosofisch liefdesadvies: Kant

Bram Galenkamp

Lieve Immanuel,   In al uw boeken vond ik het antwoord niet, dus richt ik me tot u zelf. Ik heb alles gedaan om een goed leven te leiden, maar nu heeft één fout me datgene gekost dat mij alles waard is: mijn geliefde. Naast hem was al het andere onbelangrijk, maar door mijn leugens ben ik hem kwijtgeraakt. Vertel me alstublieft wat ik nu moet doen. Uw boeken over ethiek, over de categorische imperatief, over de formule van de menselijkheid – alles heb ik gelezen, maar niets lijkt me te vertellen wat ik kan doen om mijn fouten goed

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden