Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine viert feest!

Een jaar lang Filosofie Magazine en gratis het boek 'Niet alles is te koop'


Filosofie Magazine gaat dieper in op vragen die u heeft. Over de samenleving, opvoeding, uzelf, uw werk, uw gezin, het leven, de actualiteit, de politiek. Filosofie Magazine helpt u eigen antwoorden te geven, nieuwe invalshoeken te zien en wijst u op de samenhang der dingen. Sta even stil in een maatschappij die in een razend tempo verandert, zodat u daarna meer doordacht handelt en oordeelt. Filosofie Magazine maakt u bewuster van de samenleving, uw omgeving, uzelf.

Filosofie Magazine viert dit jaar haar 20-jarig jubileum en daar kunt u van mee profiteren. Stap nu in met een jaarabonnement (11 nummers) op Filosofie Magazine voor € 71,50 en ontvang gratis het boek Niet alles is te koop van de Amerikaanse Harvard-filosoof Michael J. Sandel!

Michael J. Sandel geeft op 24 mei aanstaande exclusief bij CBE een lezing over ‘What Money Can’t Buy, the moral limits of markets’, tijdens de gelijknamige conferentie te Amsterdam.

Niet alles is te koop
In Niet alles is te koop; de morele grenzen van marktwerking behandelt Sandel een van de grootste morele vraagstukken van onze tijd: is er niet iets mis met een wereld waarin langzamerhand alles te koop is? En zo ja, wat kunnen we doen om te voorkomen dat marktwaarden gebieden binnendringen waar ze niet thuishoren?
Afgelopen decennia hebben marktwaarden de niet-economische normen uit bijna elk levensgebied verdrongen: in de zorg, opvoeding, overheid, kunst, sport en zelfs in het gezinsleven en persoonlijke relaties. Volgens Sandel zijn we zonder dat we het weten van een markteconomie in een marktgestuurde samenleving beland.