Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

vrijdag 17 april 2015

De kunst van het vreedzaam vechten

Hans Achterhuis, Nico Koning

'Nooit eerder in de geschiedenis zaten de levens van mensen zo vol met conflicten. We moeten voortdurend ons mannetje staan, of ons vrouwtje - op straat, op het werk, in winkels en zelfs thuis. Het gekke is: ondanks al die confrontaties vloeit er maar zelden bloed. Nooit eerder zelfs was een beschaving zo effectief in het bewaren van vrede. Hoe lukt dat in onze moderne samenleving, wat is het geheim? Daarnaar gaan wij in dit boek op zoek.' - Hans Achterhuis en Nico Koning. Lees hier onder een voorpublicatie van hun boek.
 

De verloren vader

 
Ongetwijfeld was voor ons Nederlanders de moord op Pim Fortuyn op sociaal-politiek terrein de meest dramatische en invloedrijke gebeurtenis in de eenentwintigste eeuw. Bij de tienjarige herdenking ervan, begin mei 2012, werd dit oordeel op vele manieren bevestigd. Natuurlijk kan deze moord niet los worden beschouwd van de stormachtige opkomst van het fenomeen Fortuyn en van de maatschappelijke thema’s die hij daarbij blijvend geagendeerd heeft: immigratie en integratie, de botsing van de islamitische met de christelijk-humanistische cultuur, de vraag naar onze nationale identiteit en de populistische poging om de kloof tussen politiek en volk te overbruggen.
 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden