Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Collegedag: Rebellen en Dwarsdenkers

maandag 9 maart 2020

Spinoza schokte de wereld met zijn revolutionaire ideeën over God. Nietzsche werd niet voor niets de filosoof met de hamer genoemd. Camus zette de opstand centraal in zijn werk. De boeiendste filosofen denken tegen de stroom in. Om die reden organiseert Filosofie Magazine op maandag 9 maart 2020 een collegedag over dwarse denkers vanuit de prachtige Zuiderkerk in Amsterdam. Op deze geheel verzorgde dag trapt Ger Groot af met een overzicht van de belangrijkste rebelse filosofen. Hierna nemen Henri Krop, Paul van Tongeren en Hans Achterhuis u achtereenvolgens mee in het werk van Spinoza, Nietzsche en Camus. Uw dagvoorzitter is Simon Gusman, filosoof en redacteur van Filosofie Magazine. Tussendoor geniet u van een heerlijke lunch. Tijdens deze collegedag ontvangt u tevens een gratis entreebewijs (1 jaar geldig, t.w.v. €14,50) voor het Outsider Art Museum in de Hermitage te Amsterdam.
 

Sprekers

Hans Achterhuis 

Hans Achterhuis (1942) is emeritus hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit Twente en voormalig denker des vaderlands. Hij is bekend als publieke intellectueel die zich regelmatig mengt in maatschappelijke discussies. De nadruk in zijn werk ligt op de sociale filosofie, waarbij hij zich heeft gericht op thema’s als ontwikkelingshulp, welzijnswerk, schaarste en technologie. Zowel Met alle geweld (2008) als De utopie van de vrije markt (2010) werden onderscheiden met de Socratesbeker.
 

Ger Groot 

Ger Groot was bijzonder hoogleraar Filosofie en Literatuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen en doceerde wijsgerige antropologie en cultuurfilosofie aan de Erasmus Univerisiteit Rotterdam. Hij publiceert veelvuldig beschouwingen, boekbesprekingen en opiniestukken in dag- en weekbladen en culturele tijdschriften. Zijn meest recente boek is De geest uit de fles, hoe de moderne mens werd wie hij is (2017).
 

Henri Krop

Henri Krop is als universitair hoofddocent Geschiedenis van de Wijsbegeerte verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2002 verscheen van zijn hand een uitgebreid geannoteerde vertaling van Spinoza's Ethica. In 2013 publiceerde hij het boek Spinoza: Een paradoxale icoon van Nederland.

 

Paul van Tongeren

Paul van Tongeren (1950) is emeritus hoogleraar Wijsgerige ethiek aan de Radboud Universiteit. Met zijn boek Leven is een kunst, won hij in 2013 de Socratesbeker voor het beste filosofieboek van het jaar. In dit boek probeert hij de ideeën van Nietzsche, de meest kritische denker van de laatste paar eeuwen, te verenigen met een deugdethische benadering.
 

Collegedag 

Datum: maandag 9 maart 2020
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Zuiderkerk, Amsterdam
Contact: Heeft u vragen? Neem dan contact op met de redactie van Filosofie Magazine via filomag@veenmedia.nl of 088 700 2910.
Dieetwensen: Heeft u speciale dieetwensen? Deze kunt u doorgeven via filomag@veenmedia.nl. 


 

 

Direct bestellen


€ 50,00Aantal:
€ 69,00Aantal:
€ 89,00Aantal:

Vul uw gegevens in

Heeft u al een account bij Filosofie.nl? Dan kunt u hier inloggen.
Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres

Herhaal e-mailadres

Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord

* minimaal 6 karakters waarvan 1 letter en 1 cijfer

Word lid

Log in

Heeft u nog geen account bij Filosofie.nl? Dan kunt u dit hier aanmaken.

E-mailadres
Wachtwoord
Log in
Wachtwoord vergeten?

Gebruik uw gegevens

Liever een ander e-mailadres gebruiken? Dan kunt u dit hier opgeven.

E-mailadres
Wachtwoord
Inloggen en lid worden
Wachtwoord vergeten?

Inloggegevens opvragen

Vul hieronder uw e-mailadres in om een link te ontvangen om een nieuw wachtwoord in te stellen.

E-mailadres
Verzenden
Inloggen?


Bestel tickets

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.