Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Coen Simon

filosoof, publicist

“Wat de liefde is vinden we alleen maar terug in het gedrag dat we liefde noemen, op een andere manier bestaat liefde niet.” In En toen wisten we alles houdt Coen Simon (1972) een pleidooi tegen de verwetenschappelijking van ons denken. We vluchten te snel in de autoriteit van de wetenschap en verliezen hierbij aandacht voor ons eigen gezonde verstand. Vandaar dat hij pleit voor een terugkeer naar de oppervlakkigheid. Voor dit boek won Simon in 2012 de Socrates-Wisselbeker.
In april 2013 schreef hij het essay van de Maand van de Filosofie. In Schuldgevoel buigt hij zich over de menselijke behoefte aan dingen die we niet nodig hebben.
Een jaar later komt Een stok om mee te denken. De techniek van filosofen, uit. Dit boek is een samenstelling van een aantal teksten van grote denkers uit de geschiedenis over techniek. Iedere tekst is door Coen Simon voorzien van een verhelderende inleiding.
"De filosoof míst iets. Niet voor niets was het adagium van Socrates te weten dat hij niets weet. Niet als vertrekpunt om vervolgens alles te willen weten, maar in het besef dat dit tekort nooit kan worden opgeheven," zegt Simon in Filosoferen is makkelijker als je denkt. Door de hedendaagse dogma's en cliché's te bespreken, laat Simon zien hoe we buiten deze kaders kunnen denken om onze autonomie terug te krijgen.

Our Desire is Not What We Want

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.