Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

maandag 24 mei 2004

Camus en Sartre, de strijd en de vriendschap

Florentijn van Rootselaar

Meer dan een halve eeuw na de breuk tussen Sartre en Camus blijven hun volgelingen de twist vervolgen. Ronald Aronsons stelt in zijn versie van het conflict de wederzijdse invloed en vriendschap centraal.

'In de kroegen waar ik kwam wisten de meisjes niet wat het existentialisme inhield. Maar ze spraken het woord met plezier uit.' Jacques Laurent, filosoof en befaamd criticus van Sartre, beschrijft het naoorlogse leven in Parijs: lang niet iedereen kent Sartres ideeën over het existentialisme; maar als mode, zelfs als manier van leven blijkt zijn filosofie aanstekelijk.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden