Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

maandag 28 december 2015

Ben ik mijn bloemkool?

Trudy Dehue

Valerie Granberg onderzoekt in Diner Pensant waarmee filosofen zich voeden. Trudy Dehue vraagt zich af of zij haar bloemkool is. Ben ik mijn bloemkool? Een ‘Hollandse’ is het in elk geval niet - al heb ik Nederlandse ouders. De bloemkool die mij tot mij zou maken is een product van veel meer dan hun eicel en zaadcel, welke zich eind april 1950 met elkaar verenigden. Er was in die week een beetje zon, wat regen en een gevoelstemperatuur van 3 tot 10 graden, leert me de website ‘weerverleden’. Wie weet heeft dat hun enthousiasme voor elkaar beïnvloed en daarmee al de kwaliteit van mijn breintje in wording.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden