Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Bas Haring

filosoof, programmamaker

"Zou de wereld beter af zijn als we allemaal zouden zijn als Barack Obama?" Door middel van het stellen van vragen die op het eerste gezicht simpel lijken, probeert Bas Haring (1968) ons aan te zetten tot denken.
Bij het grote publiek is Haring bekend vanwege zijn boek Kaas en de evolutietheorie. In dit boek zet hij de evolutietheorie van Charles Darwin uiteen en maakt hij deze voor jong en oud begrijpelijk. In 2002 ontving Haring met dit boek de Gouden Uil voor de jeugdliteratuur en de Eureka!-prijs voor populairwetenschappelijke literatuur. In kranten, tijdens lezingen en op televisie is Haring ook actief in het toegankelijker maken van filosofie voor iedereen. De vragen die hij oproept kunnen ook controversieel zijn. In Plastic Panda's vraagt hij zich af waarom het erg is dat soorten uitsterven en delen van het regenwoud verdwijnen.
Momenteel is hij docent mediatechnologie aan de Universiteit Leiden, waar hij ook een leerstoel bekleedt als bijzonder hoogleraar "Publiek begrip van wetenschap".

Bas Haring over Bertrand Russell

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.