Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 4/2007

Onverstoorbaar, maar niet onverschillig

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Ludo Hekman

De wereld van alledag is zo onoverzichtelijk, dat het moeilijk is je niet verloren te voelen. De Griekse en Romeinse Stoa leert hoe je je zelf weer  terug kunt vinden: geef gewoon toe dat je niet alles kunt controleren.

Mijn gespaarde pensioentegoed zwerft in Hedgefondsen over de wereld op zoek naar snelle winsten. Mijn bescheiden genot van een stuk chocola wordt bezoedeld door de wetenschap dat er misschien kinderslavernij bij betrokken is geweest. De dreiging van culturele en religieuze conflicten zetten de toon in onze samenleving en het klimaat lijkt langzaam maar zeker te buigen voor de druk van zes miljard consumenten. Wie om zich heen kijkt en zich bewust is van de omvang, de dynamiek en de structuren van onze leefomgeving zal zich zo nu en dan verloren voelen – of leeft in een illusie.
 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.