Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
29-04-2015

Leon Heuts over Mary Wollstonecraft

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Leon Heuts
Voormalig hoofdredacteur Filosofie Magazine

Een activist en autodidact, die in de achttiende eeuw een cruciale vraag stelt: waarom geldt het ideaal van gelijkheid niet voor vrouwen? 


Mary Wollstonecraft legt zich niet neer bij een huiselijk bestaan, verdiept zich in Verlichtingsdenkers en stelt in een vlammend betoog een cruciale vraag: waarom geldt het ideaal van gelijkheid niet voor vrouwen? En een tragische geest, met een heftig liefdesleven en diverse zelfmoordpogingen, die sterft in het kraambed. Leon Heuts geeft een college over Mary Wollstonecraft.

Deze opname is gemaakt tijdens de Filosofie Nacht 2015 in Amsterdam.

Vind in het dossier de andere colleges over ongelijkheid.

Geluid

Leon Heuts over Mary WollstonecraftWelkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.