Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Karl Popper over de culturele en technologische evolutie

'Een van de grote voordelen van mijn ouderdom is dat ik denk dat onze wereld en de daarin aanwezige mensen allebei geweldig zijn. Ik weet dat er ook veel slechte dingen in onze wereld zijn, maar toch is deze wereld nog steeds de beste die er ooit in de geschiedenis geweest is', schreef Karl Popper in 1991. Een pleidooi voor vooruitgang door vergissingen.

Ik ben bijna even oud als de auto. Ik was nog niet geboren toen deze in 1886 werd uitgevonden, maar ik was al een jaar oud toen keizer Wilhelm II (die ik me nog goed kan herinneren) zijn eerste auto aanschafte. Mijn eerste autorit naar het slot Altenberg, bij Greifenstein aan de Donau, was met een Mercedes die toebehoorde aan de eigenaar van het kasteel, een vriend van mijn vader. Eerder werden we altijd afgehaald door een koets met vierspan, maar deze keer kreeg ik te horen dat we in een Mercedes zouden gaan, de beste Duitse auto en het eerste exemplaar van dat model dat in Oostenrijk werd geïmporteerd. Het moet in 1907 of 1908 geweest zijn.

Verder lezen?U probeert dit artikel toe te voegen aan uw persoonlijke leeslijst. Om gebruik te maken van deze functionaliteit moet u ingelogd zijn.
Inloggen | Gratis account aanmaken