Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
02-06-2016

'De zevende functie van taal' van Laurent Binet

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Florentijn van Rootselaar
Eindredacteur Filosofie Magazine


 
‘Als ik op vakantie ga, wil ik een boek lezen dat spannend en grappig is maar tegelijkertijd ook literair en filosofisch. Er zijn helaas niet veel boeken die aan deze standaard voldoen. Ik denk echter dat het nieuwste boek van Laurent Binet, De zevende functie van taal, dit wel kan.

In het boek is er een moord gepleegd op de Franse filosoof Roland Barthes en de hoofdpersoon van het boek, Politiecommissaris Bayard, gaat op zoek naar de dader. Deze speurtocht brengt hem naar de intellectuele wereld van Parijs in de jaren 80. Figuren als Sartre en Derrida maken hun opwachting en hun ideeën worden op een serieuze maar wel toegankelijke manier geïntegreerd in het verhaal.

Zo heeft Binet niet alleen een spannend verhaal geschreven maar ook een boek dat probeert om de lezer de wereld beter te laten begrijpen.’

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.