Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 4/2017

Wandelen door het antropoceen met Denker des Vaderlands René ten Bos

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marc van Dijk
Schrijver, journalist en kunstenaar

Filosoof René ten Bos is de nieuwe Denker des Vaderlands. Hij is een literair begaafde hoogleraar met getatoeëerde armen en houdt van voetbal en cafés. Filosofie Magazine wandelt met hem door zijn woonplaats Nijmegen, op zoek naar sporen van het antropoceen – het onderwerp van zijn laatste boek.  

Nijmegen, een gure donderdagochtend. Het is enkele graden boven nul, het regent en er is storm op komst. Maar de gedachte om af te zien van de geplande wandeling komt niet eens op bij René ten Bos. ‘Hondenweer?’ zegt hij met een frons als we elkaar ontmoeten bij Nijmegen Centraal Station. ‘Nou en? Het klimaat vind ik interessant, maar het weer interesseert me geen zier.’

Tekst loopt door onder afbeelding

Fotografie: BMfotografie

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.