Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service | Ledenpagina

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

The Thinking Planet

Filosofie Magazine gaat, onder auspiciën van Unesco, op zoek naar de beste inzichten wereldwijd, om antwoorden te vinden op een aantal prangende kwesties. In één avond kunt u de wereld rondreizen in gedachten, we nodigen van ieder continent een denker uit. Want overal ter wereld zijn er belangrijke tradities van denken en inzichten. Tao en Shinto, confucianisme en boeddhisme, Indiase filosofie en Ubuntu. En nog veel meer. Maak kennis met de denkkracht van Planeet Aarde.

We leven in een chaotische tijd. Migratie als gevolg van oorlogen en 
klimaatverandering zetten de mensenrechten onder druk. We hebben geen slavernij meer in Europa, maar elders leven er nog steeds mensen onder erbarmelijke omstandigheden. De aardbol zelf, die zucht onder menselijke consumptie en uitstoot van Oost tot West, van Noord tot Zuid.

Tegelijkertijd zijn we in Europa het spoor bijster: Wie zijn wij? Is er nog wel een identiteit, in een samenleving waar het vooral draait om succes en uiterlijk? We leven in een versplinterde samenleving, waar mensen vaak hun eigen buren niet kennen, en niemand weet wat geluk eigenlijk is.

Daartegenover staat dat juist nu heel veel mensen geïnteresseerd zijn in andere culturen en gedachten, die experimenteren met alternatieve levensstijlen. En mede door het internet is het ook heel goed mogelijk om kennis op te doen en op verkenning uit te gaan. Maar je zou dat ook in werkelijkheid willen zien, horen, proeven, ervaren.

EVENEMENT
zaterdag 15 april 2017
Tivoli, Utrecht

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.