Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Waanzin Festival 2019

Op 28 september wordt tijdens het Waanzin Festival de grens tussen normaal en abnormaal bevraagd door wetenschappers, kunstenaars, filosofen en ervaringsdeskundigen. We omarmen het afwijkende en vieren de diversiteit van de mens. Lees verder

Filosofie Abonnement

Kunst

Hebben de kunstwerken een helende werking? Bieden ze troost, zingeving? The School of Life neemt je mee naar het Rijksmuseum.

Julian Baggini

Waarom is het Westen individualistischer dan het Oosten? Volgens de Britse filosoof Julian Baggini verschillen we niet zoveel van elkaar.

Filosofiecafé

Het filosofiecafé is de ideale omgeving voor filosofische discussies. Deze worden ondersteund door ervaren gespreksbegeleiders.

Het dansende denken van Het zoekend hert

Filosofiehuis Het zoekend hert in Berchem-Antwerpen viert zijn 10-jarige bestaan met een tweedaags festival: Het dansende denken van Het zoekend hert.

Word zen in Japan

Ga van 21 november t/m 2 december 2018 mee op een 12-daagse filosofiereis naar Japan met Michel Dijkstra. 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.