Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Waanzin Festival 2019

Op 28 september wordt tijdens het Waanzin Festival de grens tussen normaal en abnormaal bevraagd door wetenschappers, kunstenaars, filosofen en ervaringsdeskundigen. We omarmen het afwijkende en vieren de diversiteit van de mens. Lees verder

Filosofie Abonnement

Wat liefde is

In deze masterclaass krijgt u geen intu├»tieve tips en trucs, maar bekijkt u hoe denkers als Plato en Schopenhauer keken naar de liefde. 

Bang voor verveling?

Filosoof Awee Prins geeft een lezing over verveling. Volgens hem doen we alles om verveling uit de weg te gaan.

Sneller, strenger of... anders straffen?

Is ons rechtssysteem toereikend? Een rechter, een officier en een advocaat gaan in discussie met de zaal over de toekomst van de strafvervolging.

ISVW Pubquiz

Wie kan een filosoof herkennen aan zijn geboortedatum, bekende wekren, of zijn kapsel? Bij de ISVW pubquiz wordt je kennis op de proef gesteld!

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.