Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service | Ledenpagina

Filosofie.nl

Thinking Planet: Internationaal Filosofiefestival

Op 21 april 2018 gaan denkers van over de hele wereld in gesprek over de uitdagingen van deze tijd.  Lees verder

Filosofie Abonnement

Leiderschap

Van leiders mag worden verwacht dat ze dienen en deugen, stelt filosoof Joep Dohmen. Tijdens deze cursus op 13 maart 2018 legt hij uit hoe je dat doet.

Ubuntu Filosofie: Mogobe Ramose

De Zuid-Afrikaanse filosoof Mogobe Ramose schreef hét klassieke werk over Ubuntu. Op zaterdag 20 januari 2018 onderzochten we met hem de relevantie van deze Afrikaanse levensfilosofie voor onze omgang met de aarde en elkaar.

Pitstop: Bureaucratie in organisaties

De Pitstopsessies slaan een brug tussen filosofische ideeën en de dagelijkse praktijk in organisaties. René ten Bos laat ons op 4 april 2018 zien hoe we ons tot bureaucratie moeten verhouden, en waarom alle pogingen om ermee...

Waanzin Festival

Tijdens het Waanzin Festival lieten we zien waarom er meer ruimte moet zijn voor het afwijkende. Bekijk de aftermovie.

Word zen in Japan

Ga van 21 november t/m 2 december 2018 mee op een 12-daagse filosofiereis naar Japan met Michel Dijkstra en hoofdredacteur Leon Heuts. 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.