Zomeractie: De eerste 5 nummers voor € 34,95

+ gratis cadeau

                              
Wat hebben we in het hectische leven nu aan filosofie? Hoe geven filosofen antwoord op vragen waar wij mee zitten? Filosofie Magazine brengt u in gesprek met de grote denkers. Ontdek de wereld van de filosofen en u zult zien dat hun denken actueler is dan ooit.

Bestel nu 5 nummers Filosofie Magazine voor maar
€ 34,95 en ontvang gratis het boek Waarom cola duurder is dan melk!

Wat moet ik vinden van marktwerking, economische groei en recessies? In principe gaat economie over ons dagelijks leven: ons werk, de verdeling van rijkdom, tegenslagen en geluk, de toekomst. Dat zijn toch belangrijke onderwerpen en het is eigenlijk zaak dat ik er meer van begrijp. Vandaar dus dat ik me in economie ben gaan verdiepen, via vragen als: Waar komt geld vandaan?  En waarom is cola duurder dan melk? Tot mijn bevrediging en verbazing heb ik op al mijn vragen een antwoord gevonden. En bovenal ben ik tot de onverwachte ontdekking gekomen dat die economen nog zo gek niet zijn.

Bestel nu 5 nummers Filosofie Magazine voor maar € 34,95 en ontvang gratis het essay van de maand van de Filosofie 'Vrijheid van de grens'
In april 2016 denken we na Over de grens. Paul Scheffer neemt hierin, als verkozen essayist, het voortouw. Wat is de vrijheid van de grens? In het essay van de Maand van de Filosofie onderzoekt Paul Scheffer niet de grenzen van de vrijheid, maar de vrijheid van de grens. Met de nodige filosofische distantie stelt hij de vraag of een open samenleving niet pas ontstaat door een ruimtelijke afbakening. Anders gezegd: om hoeveel begrenzing vraagt de beschaving? En wat is tegen die achtergrond een eigentijds vooruitgangsideaal?

Bestel Filosofie Magazine met de volgende thema's:
  • Familie
  • Lichamelijke oefening
  • Dick Swaab over het culturele brein
  • Quantified self
Deze aanbieding is geldig t/m 30 september 2016. U ontvangt 5 nummers Filosofie Magazine. Daarna kunt u elke drie maanden eenvoudig opzeggen per post, e-mail of telefoon.