Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Sta je open voor andere ideeen?

Nu 3 nummers voor slecht € 15,- + essay
Filosofie Magazine
 geeft de visie van grote denkers op de actualiteit. Met in elk nummer vaste columns van onder meer Stine Jensen en Bert Keizer, uiteenlopende artikelen en interviews. Zo ontdekt u iedere keer weer het filosofisch standpunt over hedendaagse vraagstukken in samenleving, politiek, kunst en meer.Uw voordelen als lid van Filosofie Magazine:
● U ontvangt Filosofie Magazine thuis voordat het nieuwe nummer in de winkel ligt;
● U ontvangt altijd korting op onze evenementen zoals Thinking Planet;
● U profiteert van bijzondere aanbiedingen op o.a. filosofische boeken via onze ledenpagina;
● U ontvangt als eerste de nieuwsbrief met daarin de nieuwste artikelen en interviews.

Macht en verbeelding
De afgelopen decennia is utopisme in het verdomhoekje van grootheidswaanzin en totalitair verlangen terechtgekomen. De laatste jaren keren vergezichten voorzichtig terug in de intellectuele randen van de politiek. Gedijt de democratie op intellectuele en artistieke verbeelding zoals de revolutionaire jongeren in de jaren zestig dachten? Maar rechtvaardigen intellectuelen daarmee niet, zoals Bolkestein ooit schreef, gevaarlijke politieke ideeën? Of wordt moderne politiek door de weerzin tegen verbeelding juist hol, technocratisch en repressief?

Femke Halsema gaat in op de lastige verhouding tussen verbeelding en macht. Zij onderzoekt of verbeeldingsrijke vergezichten vallen te verzoenen met de politieke praxis.

U ontvangt 3 edities van Filosofie Magazine, daarna stopt de toezending automatisch. Door het invullen van uw gegevens geeft u toestemming aan Veen Media om u op de hoogte te houden van haar producten en diensten. Kaarten zonder naam, juist e-mailadres en/of telefoonnummer worden niet in behandeling genomen. Deze actie is geldig t/m 30 juni 2018.

 


Producten

Bestel tickets

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.