Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Wijsgerig Perspectief nr. 1/2015 [favorite_button]

Ouderenzorg in een rechtvaardige samenleving

Ingrid Robeyns

Bezuinigingen in de ouderenzorg leggen steeds meer druk op kinderen om zorg te dragen voor hun hulpbehoevende ouders. Past dit binnen de wijze waarop een rechtvaardige samenleving de zorg voor ouderen regelt?  Ingrid Robeyns , hoogleraar ethiek van instituties, zoekt naar een antwoord aan de hand van het toevalsegalitarisme.

In het inleidend artikel van dit themanummer komen Jan Vorstenbosch en Julia Hermann tot de conclusie dat de overheid terughoudend moet zijn om kinderen te verplichten te zorgen voor hun hulpbehoevende ouders. De overheid mag wel kinderen aanmoedigen om voor hun ouders te zorgen, door erkenning aan mantelzorgers te geven, zorgverlof te stimuleren, en op andere manieren gepaste ondersteuning te bieden.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden